Uygulamalar

Kokulu İlaçlama

Haşerelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu ilaçlama yapılmalıdır. Kokulu ilaçlama sıvı şekilde püskürtme yöntemiyle yapılmaktadır.
Örneğin; hamamböcekleri kapsüller halinde ürerler ve her bir kapsülde 35-40 adet yavru bulunur. Yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi ergin hamamböcekleri öldükleri zaman bile yumurta bırakırlar. Bu nedenle haşerelerin yoğun olduğu alanlarda etkili bir ilaçlamanın yapılması gerekmektedir. Kokulu ilaçlamada kısa zaman içinde sonuç alınır. Bu ilaçlamada mekanınızı kısa bir süre terk etmeniz gerekmektedir.

Bu ilaçlama sırasında ilaçlanan alanda bulunmamanız ve evcil hayvanlarınızı dışarı çıkarmanız gerekir,çıkarılması mümkün olmayan akvaryum varsa akvaryumun üstü iyice kapatılır ve ıslak havlu ile iyice örtülür. İlaçlama bittikten birkaç saat sonra mekanınızı havalandırarak günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Kokulu İlaçlama Yönteminin Özellikleri

  • Kokulu ilaçlama çok etkili bir ilaçlama şeklidir.
  • Kokulu ilaçlama yapılan mekanda ekiplerimiz dışında hiç bir canlının bulunmaması gerekmektedir. Çünkü, kokulu ilaçlama insan sağlığı açısından çok sakıncalıdır.
  • Kokulu İlaçlama yapılandıktan sonra mekandaki tüm kapı ve pencereler ortalama iki saat süresince kapalı tutulmalıdır. Bunun sebebi ilacın etkisini korumasıdır.
  • Kokulu ilaçlama işlemleri tamamlandıktan sonra mekan en az 2 saat süresince havalandırılmalıdır. Bu süre bitimine kadar aynı şekilde mekana canlı girmemelidir.
  • Kokulu ilaçlama yapılan alandaki tüm gıda malzemeleri, tabak, çatal, bıçak vb. kapalı bir yerde saklanmalıdır.

Kokulu İlaçlama Nasıl Yapılır

  • Kokulu ilaçlar ölmesi zor olan böcek ilaçlama için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar sıvı ilaçlar olup su içerikli kullanılan ilaçlardır. Kokulu ilaçlar genellikle birkaç ilacın karışımından oluşur.
  • Kokulu ilaçlar çok keskin kokusu olduğundan ve etkisinin yüksek olmasından dolayı her haşere için rahatlıkla uygulanabilir. Kokusuz ilaçlar ile ölmesi çok zor olan haşereler ( pire, tahtakurdu, tahtakurusu, akrep …vb) bu ilaçlar ile çok daha etkili mücadele edilir. Kokulu ilaçlama jel ve benzeri ilaçlar ile kokusuz ilaçların etki gösteremediği alanlarda kullanılır.
  • Kokulu ilaçlama sonrası mutlaka ilaçlanan ortam 2 saat havalandırılmalı.
  • Böcek ilaçlama yapan firmalar mutlaka sağlık bakanlığı bünyesinde olan firmalar olması gerekir. Ve ilaçlama yapan firmaların çalışan elamanlarının ilaçlama eğitimini almış olması gerekir.
  • Böcek ilaçlama uygulaması için mutlaka tecrübeli ilaçlama firmasından yardım alınız.
  • Kokulu ilaçlamalarda küçük çocuk ve bebek eşyaları mutlaka kontrol altına alınmalı , çocukların ve bebeklerin vücutları çok hassastır.
  • Kokulu ilaçların asla gıda malzemesine bulaşmaması gerekir.
  • Kokulu ilaçlar ile ilaçlama yapıldığı zaman evde evcil hayvanları dışarı çıkarmak gerekir.

Kokusuz İlaçlama

Özel hazırlanan karışımsız ilaçtır. Bu ilaç ile ilaçlama yapıldığı zaman kesinlikle ilaçlanan yeri terk etmemize gerek yoktur. Bu ilaçlama yapılırken evlerimizi ve iş yerlerimizi kapatmamıza gerek yoktur. Kokusuz ilaçlar su içerikli olup su karışımı ile hazırlanan ilaçlardır. Bu ilaçları her zaman ve her mekâna uygulayabiliriz. Kokusuz ilaçlama için kullanılan ilaçlar mutlak Sağlık Bakanlığı onaylı olmalı.

Kokusuz ilaçlama yapılırken dikkatli olmak gerekir. Bu ilaçlar kesinlikle gıda maddelerine temas etmemesi gerekir. Bu ilaçlar kokusuz diye aldatıcı olmasın kesinlikle diğer ilaçlar gibi buda zehirlidir. Kokusuz ilaçlama yapılırken kesinlikle gıda maddelerini bozar ve ilaç temas eden gıdalar atılmalıdır. Eğer ilaçlı gıdalar tüketilse zehirlenmeler ve hatta ölümler görülebilir. Kokusuz ilaçlama yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra bazı tekbirler almak gerekir.

Kokusuz ilaçlama evdeki her türlü böcek için kullanılabilir. Fakat pire ve tahta kurusu gibi çok zor ölen haşereler için pek önerilmez bu haşereler için mutlaka kokulu ilaç takviyesi yapılmalı.

Kokusuz ilaçlama hakkında sorulabilen sorular ve cevaplar

1 – Kokusuz ilaçlar tehlikelimi?
Solunmasında herhangi bir şekilde zararları yoktur. Fakat kokusuz ilaçlamada ilaçlar gıdalara temas ederse mutlaka gıdalar atılmalı kesinlikle tüketilmemeli.

2 – Kokusuz ilaçlamada ilaçlanan alanı terk etmek gerekir mi?
Kokusuz ilaçlamada kesinlikle ortamınızı terk etmenize gerek yoktur. Çünkü kokusuz ilaçlamada insanlar ilaçları solursa herhangi bir etki yapmaz.

3 – kokusuz ilaçlar nasıl uygulanır?
Kokusuz ilaçlar su bazlı ilaçlardır. Bu ilaçların günün herhangi bir saatinde kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

4 – kokusuz ilaçlama sonrası neler yapılır?
Kokusuz ilaçlama sonrası mutfaktaki eşyalarınız yıkanmalı ve evler yüzeysel temizlenmeli asla dip bucak yerler temizlenmemeli.

5 – kokusuz ilaçlamada evler ve iş yerleri ne kadar kapalı tutulmalı?
Kokusuz ilaçlama yapılırken kesinlikle mekânımızı kapatmaya veya terk etmeye gerek yoktur.

Jel Uygulama

Jel ilaç hayatımızda çok kolaylık sağlayan bir ilaçlama yöntemidir. Jel ilaçlar özel bir yapım olup tamamen sağlıklıdır.
Jel ilaçlar ülkemizde 2000 yılından itibaren kullanılmaktadır. Jel ilaçlar sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur. Jel ilaçlar evin iç kısımlarına ve evin belli kısımlarına uygulanır. Jel ilaçlar belli haşere grubuna etki yapar her böcek ve haşere grubuna jel ilaçlama yapmak yanlıştır. Jel ilaçlama ev içinde gezen börtü böcek dediğimiz hamam böceği, gümüş böceği, tespih böceği, karınca ve evdeki diğer böceklere de etki eder.

Jel ilaçlar diğer ilaçlardan farklı olarak uygulanır. Jel ilaç uygulaması günün her saatinde ve her mekana uygulanabilir. Jel ilaçlar diğer ilaçlardan farklı olarak kalıcı özelliğe sahiptir. Jel ilaçlar ile ilaçlama yapıldıktan sonra ilaçlar kesinlikle silinmemeli.

Jel ilaçlamada ilacı yiyen böcekler ilacı yedikten sonra ölürler. Jel ilaçlama ile ölen böceklerin etinden yiyen diğer böceklerde ölürler. Bu zincirleme ile haşereler daha kolay kontrol edilmiş olur. Jel ilaçlamada kesinlikle rahatsız edici herhangi bir koku yoktur. Diğer ilaçlar ile yapılan ilaçlamada evi terk etmek gerekirken jel ilaçlamada asla evi terk etmeye gerek yoktur. Jel ilaçlar kalıcı olduğu için uçucu değildir. Jel ilaç kalıcı olduğundan dolayı belli zaman sonra çıkan haşere yavrularına da etki yaparak kalıcı özelik sağlar.

Jel İlaçlamanın Özellikleri

1 – Jel ilaç ile yapılan ilaçlama insanlara ve evcil hayvanlara zarar vermez.
2 – Jel ilaçların kesinlikle sağlığa yan etkisi yoktur.
3 – Jel ilaçlar kokusuz olup kesinlikle rahatsız edici değildir
4 – jel ilaç ile yapılan ilaçlamada evlerin, mutfak araç ve gereçlerin toplanmasına gerek yoktur.
5 – jel ilaçlamada kapı ve pencere gibi aksanları kapmamıza gerek yoktur.
6 – jel ilaçlama yapıldığında kesinlikle evlerimizi, işimizi ve ofislerimizi terk etmemiz gerekmez.
7 – jel ilaçlamada ilaçlama öncesi ve sonrası herhangi bir temizlik yapmak gerekmez.
8 – jel ilaçlar etkisini uzun süre sürdürür.
9 – çevreye ve diğer canlılara zararı yoktur.

Jel ilaç nasıl bir ilaçtır

1 – Jel şeklinde olup kokusuz bir ilaçtır.
2 – jel ilaç insan sağlığına zararlımıdır?
Jel ilacın sağlığa herhangi bir yan etkisi yoktur. Tabiî ki sağlık bakanlığı kontrolü altında olanlar. Kaçak üretilen ilaçlar her zaman sağlık açısından zararlı olurlar.
3 – jel ilaçlama ne zaman yapılmalı?
Jel ilaç uygulaması, haşere görüldüğü andan itibaren her an yapıla bilir. İster gündüz olsun ister gece fark etmez.
4 – jel ilaçlama hangi haşere için uygulanır?
Jel ilaçlama evdeki haşere grubundan hamamböceği ve hamam böceği türlerine uygulanır.
5 – jel ilaçlama yapıldıktan sonra hangi temizlikler yapılmalı?
Jel ilaçlama yapılmadan önce veya yapıldıktan sonra herhangi bir temizliğe gerek yoktur. Yapmanız gereken tek bir şey var oda ölen böcekleri toplamaktır.
6 – jel ilaçlamada evlerimiz, ofislerimizi ve işyerlerimiz ne kadar kapalı tutmamız gerekir?
Jel ilaçlamada, herhangi bir şekilde ilaç uygulanan ortamı kapalı tutmaya gerek yoktur.

Kemirgen İstasyonu

Fareler ve kemirgenler için kullanılan bu kemirgen kontrol sisteminde ev bina, bahçe okul, fabrika, hastane, gıda imalathaneleri gibi yerlerde rahatlıkla kullanılabilecek. göz zevkinizi bozmayan, kesin sonuçlar alınan bir sistemdir.

Kemirgen kontrol istasyonlarında kullanılan ilaçlar Fareleri çok uzaklardan çekebilecek cazibeye sahiptir. Fareler istasyonları doğal birer obje olarak algıladıklarından ölüm tehlikesini akıllarına getirmezler. Bu nedenle istasyona gire fareler oradaki ilaçlardan yedikten sonra kendi yuvasına gider ve orada ölür. Belli periyodlarda istasyonlar kontrol edilir ve içlerindeki ilaçla bitmişse yenileri ilave edilir.

Kemirgen kontrol istasyonları kemirgenlerle sürekli mücadele mantığı ile çalışır ve sizleri farelerden tamamen kurtarır. İstasyonlara başka bir hayvanın girmesi mümkün değildir. İnsanlar için güvenlidir. Kemirgen kontrol istasyonları sayesinde Bölgedeki fare popülasyonu da belirlenmiş olur. Fare ilaçlama servisinin bir parçası olan kemirgen kontrol istasyonu hem mekanik yollarla hem de biyolojik yollarla fareleri kontrol altında tutar.